ປະ­ຈຸ​ບັນ​ປະ­ກົດ​ວ່າ​ເຫັນ ຮ້ານ​ອາ­ຫານ​ນັບ​ມື້​ນັບ​ເພີ່ມ​ຂຶ້ນ ຫຼາຍ​ບໍ່​ວ່າ​ຈະ​ເປັນ​ອາ­ຫານ​ແບບ ພື້ນ​ບ້ານ ແລະ​ຕ່າງ­ປະ­ເທດທີ່​ມີ​ລັກສະ​ນະ​ແຕກ​ຕ່າງ​ກັນ​ທັງ​ມີ​ຫຼາຍໆ ປະ­ເພດ​ເຊັ່ນ ປີ້ງ, ຈຸ່ມ, ດາດ ແລະ ຮ້ານ​ອາ­ຫານ ບຸບ​ເຟ້​ທະ­ເລ​ສົດ ກໍແມ່ນ​ອີກ​ໜຶ່ງ​ຮ້ານ​ທີ່​ວ່າ​ເນັ້ນ​ແຕ່ ປີ້ງ ແລະ​ຢ້າງ ເທົ່າ​ນັ້ນ​ສົດ ແລະ​ສະ­ອາດ. 

     ທ່ານ ນາງ ອາ​ນົງ ອາ​ລຸນ​ສີ ຫຼື ດາ ເຈົ້າ​ຂອງ​ຮ້ານ​ອາ­ຫານ​ບຸບ​ເຟ້ ທະ­ເລ​ສົດ ໄດ້​ເລົ່າ​ສູ່​ທີມ​ງານ​ນັກ​ຂ່າວ​ຄໍ​ລຳ​ທຸ ລະ​ກິດ​ການ​ຄ້າ ເ

     ຍ້ອນ​ບໍ­ລິ­ສັດ ວາ­ຕາ​ຊິ-ລາວ ຮູ້​ໄດ້​ເຖິງ​ກົນ ລະ​ຍຸດ ແລະ​ຖື​ໝັ້ນ​ດ້ານ​ການ​ບໍ­ລິ­ການ​ຫຼັງ​ການ​ຂາຍ​ເປັນ​ອຸ­ດົມ​ການ​ໃນ​ການ​ດຳ­ເນີນ​ທຸ­ລະ ກິດ ກໍ​ຄື​ການ​ດຶງ​ດູດ​ໃຈ​ຂອງ​ລູກ​ຄ້າ ຈິ່ງ​

     ເຄື່ອງ​ປະ­ດັບ​ໃນ​ຍຸກ​ປະ­ຈຸ​ບັນ​ນີ້​ລ້ວນ​ແລ້ວແຕ່​ມີ​ຫຼາກ​ຫຼາຍ​ປະ­ເພດ​ໃຫ້​ເລືອກ​ໃຊ້​ເຊັ່ນ:  ເງິນ, ຄຳ, ເພັດ, ພອຍ, ມຸກ... ຊຶ່ງ​ໃນ​ປະ­ຈຸ​ບັນ​ນິ­ຍົມ​ໃຊ້​ອອກ ງານ​ກໍ​ຈະ​ແມ່ນ​ປະ­ເພດ​ຄຳ​ທີ່

      ສັງຄົມປະຈຸບັນມີການພັດທະນາຢ່າງໄວວາ ແລະມີຄວາມທັນສະໄໝຂຶ້ນໄປເລື້ອຍໆບໍ່ວ່າຈະເປັນການພັດທະນາດ້ານສີໄມ້ລາຍມື, ດ້ານການຕັດຫຍິບ, ຈັກສານການນຳໃຊ້

      ຫຼາຍ​ຄົນ​ອາດ​ມີ​ໂອ­ກາດ​ໄດ້​ສະ­ຫຼອງ ແລະ​ພົບ​ປະ​ສ້າງ­ສັນ​ກັບ​ໜູ່​ເພື່ອນແລະ​ຄົງ​ກຳ­ລັງ​ຊອກ​ຫາ​ສະ­ຖານ​ທີ​ເຕີມ​ຄວາມ­ສຸກໃຫ້​ກັບ​ຕົນ​ເອງ, ຄອບ­ຄົວ

    ປະ­ຈຸ​ບັນ ການ​ຊົມ­ໃຊ້​ລົດ ໃນ​ສັງ­ຄົມ​ບ້ານ​ເຮົາ​ນັບ​ມື້​ເພີ່ມ​ຫຼາຍ ຂຶ້ນ ແລະ​ການ​ບຳ­ລຸງ​ຮັກ­ສາ​ລົດ ໃຫ້​ຄົງ​ສະ­ພາບ​ດີ​ຄື­ເກົ່າ ກໍ​ເປັນ​ສິ່ງ ຈຳ­ເປັນ ເພື່ອ​ເປັນ​ການ​ຕອບ​ໂຈດ

       ທຸ­ລະ​ກິດ​ຕັດ­ຫຍິບ​ເສື້ອ​ຜ້າ ໃນ​ປະ­ຈຸ​ບັນ​ຍັງ​ຄົງ​ເປັນ​ທຸ­ລະ​ກິດ​ທີ່​ມີ​ໂອ­ກາດ​ເຕີບ​ໃຫຍ່ແລະ ໃຫ້​ຜົນ​ຕອບ​ແທນ​ດີ​ແກ່​ຜູ້​ປະ­ກອບ​ການ​ທີ່​ຕັ້ງ­ໃຈ​ເຮັດ​ເຖິງ​ແມ່ນ​ວ່າ​ຈະ​ເປັນ​ທຸ­ລະ​ກິດ

     ຮ້ານ​ຊີ້ນ​ດາດ ໃນ​ປະ­ຈຸ​ບັນໂດຍ​ສະ­ເພາະ​ຢູ່​ນະ­ຄອນ­ຫຼວງ​ວຽງ ຈັນ​ປາ­ກົດ​ວ່າ​ມີ​ຫຼາຍ​ເກີດ​ຂຶ້ນ​ປານ​ດອກ​ເຫັດ, ແຕ່​ມີ​ບາງ​ຮ້ານ​ກໍ​ຢຸດ ເຊົາ, ຊຶ່ງ​ທີ່​ໄປ​ທີ່​ມາ​ກໍ​ເກີດ​ຂຶ້ນ​ຍ້ອນ

    ທ່ານ ນາງ ມະ­ນີ​ວອນ ສີ​ລະ​ວົງ​ສິດ ເຈົ້າ​ຂອງ​ຮ້ານ​ຂາຍ ເຄື່ອງ​ກໍ່­ສ້າງ​ມະ­ນີ​ວອນ ໃຫ້​ສຳ ພາດ​ວ່າ: ກ່ອນ​ທີ່​ເພີ່ນ​ຈະ​ມາ​ເຖິງ ຈຸດ​ນີ້​ໄດ້​ກໍ​ບໍ່​ແມ່ນ​ເລື່ອງ​ທຳ​ມະ​ດາ ເພາະ­ວ່າ​ເພິ່ນ​ເອງ​ກໍ​ຍັງ​

Page 1 of 15

ຜູ້ໃຊ້ເຂົ້າສູ່ລະບົບ

ປະຕິທິນຂ່າວ “ເສດຖະກິດ-ສັງຄົມ”

« ເມສາ 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
ໄປເທິງສຸດ